Dagens recept.

Sommarkorv
3-4 portioner

Ingredienser

300-400 g falukorv, frukost- eller grillkorv
2 gula lökar eller 1 purjolök
4 tomater
1 dl mjölk
1 dl mellangrädde
1-2 msk riven pepparrot
½-1 dl hackad dill
2 msk senap
½ tsk salt

Tillagning


Drag av skinnet på falukorven. Skär den först i skivor, sedan skivorna i 4 delar. Eller skär frukost- eller grillkorvar i skivor. Skala och skiva den gula löken eller snitta, skölj och skiva purjon. Skär ett kryss i tomaterna, doppa dem i kokhett vatten. Drag av skalet och skär dem i skivor eller bitar.

Lägg lök eller purjo, korv och tomater i en vid gryta. Blanda mjölk och grädde med pepparrot, dill, senap och salt. Häll det i grytan. Koka under lock på svag värme, 5-10 min, utan att röra om.

Till: kokt potatis eller ris, en blandad sallad





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0