Dagens recept.
Sommarkorv
3-4 portioner
Ingredienser
300-400 g falukorv, frukost- eller grillkorv
2 gula lökar eller 1 purjolök
4 tomater
1 dl mjölk
1 dl mellangrädde
1-2 msk riven pepparrot
½-1 dl hackad dill
2 msk senap
½ tsk salt
Tillagning
Drag av skinnet på falukorven. Skär den först i skivor, sedan skivorna i 4 delar. Eller skär frukost- eller grillkorvar i skivor. Skala och skiva den gula löken eller snitta, skölj och skiva purjon. Skär ett kryss i tomaterna, doppa dem i kokhett vatten. Drag av skalet och skär dem i skivor eller bitar.
Lägg lök eller purjo, korv och tomater i en vid gryta. Blanda mjölk och grädde med pepparrot, dill, senap och salt. Häll det i grytan. Koka under lock på svag värme, 5-10 min, utan att röra om.
Till: kokt potatis eller ris, en blandad sallad
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/166900/images/2008/p7160414_13321973.jpg)
3-4 portioner
Ingredienser
300-400 g falukorv, frukost- eller grillkorv
2 gula lökar eller 1 purjolök
4 tomater
1 dl mjölk
1 dl mellangrädde
1-2 msk riven pepparrot
½-1 dl hackad dill
2 msk senap
½ tsk salt
Tillagning
Drag av skinnet på falukorven. Skär den först i skivor, sedan skivorna i 4 delar. Eller skär frukost- eller grillkorvar i skivor. Skala och skiva den gula löken eller snitta, skölj och skiva purjon. Skär ett kryss i tomaterna, doppa dem i kokhett vatten. Drag av skalet och skär dem i skivor eller bitar.
Lägg lök eller purjo, korv och tomater i en vid gryta. Blanda mjölk och grädde med pepparrot, dill, senap och salt. Häll det i grytan. Koka under lock på svag värme, 5-10 min, utan att röra om.
Till: kokt potatis eller ris, en blandad sallad
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/166900/images/2008/p7160414_13321973.jpg)
Kommentarer
Trackback